Laga taket innan det är för sent

När man äger en kommersiell fastighet är det viktigt att underhålla den regelbundet. Om du är en ny fastighetsägare får du några tips här nedan på hur du ska tänka och prioritera gällande reparationer och underhåll av fastigheter.

Prioritera rätt

Som fastighetsägare gäller det att vara rädd om sina fastigheter, annars kan investeringarna man gjort snabbt försvinna och då står man istället med stora skulder som är svåra att betala tillbaka. Därför är underhåll och reparationer en stor del av att vara fastighetsägare. Det kan vara väldigt nödvändigt att omgående anlita en fastighetsskötare som kan hålla koll på fastigheternas skick. Men det gäller ändå att prioritera rätt när det kommer till reparationer och där har du som fastighetsägaren sista ordet. Din fastighetsskötare kommer kunna hjälpa dig att prioritera rätt, men om du inte har anlitat någon ännu kan du följa den här listan i turordning som är ett axplock av problem som kan uppstå i fastigheter:

  • Ta taket först.

Att se till att taket är tätt är viktigast då läckor i taket snabbt kan leda till stora problem i resten av byggnaden eftersom vatten kan tränga in genom taket och färdas neråt. Det leder till fukt- och mögelskador som blir svåra och dyra att åtgärda, men ett trasigt tak är också farligt då rasrisken är stor. Dessutom blir det svårt att få ett bra inomhusklimat med ett läckande tak. Kontakta DM Tak som fixar taket på dina fastigheter.

  • Ta itu med ohyra.

Precis som ett läckande tak kan även ohyra snabbt orsaka större problem som kan bli svåra och dyra att åtgärda. Det kan vara alltifrån möss i väggarna till träätande insekter som kan äta upp stommarna i hela byggnaden.

  • Ta hand om mögel.

Det är viktigt att fastigheterna har hyresgäster och därför måste de vara fria från mögel så att det går att bo där. Mögelsanera så att hyresgästerna kan flytta in omgående.

About the author

writers-blogily