Vacker mursten i din trädgård

Mursten är vackert!

Mursten med lite grönt hängande över kanten är mycket snyggt i trädgården och dessutom hemtrevligt. Man kan omgärda en sittplats med mursten eller anlägga en rabatt där man har mursten runt kanten.

Vacker, mystisk och underbar mursten

Vad finns det for olika sorter? Det finns många att välja mellan och även olika toner. En mycket snygg mursten är den gråa lite rödlätta Visby Terramix som finns hos Stenbolaget. Det som gör Stenbolaget så bra är deras fantastiska smak när det gäller att välja ett attraktivt sortiment. Du hittar helt säkert den sten du söker hos Stenbolaget. Här finns alla former och storlekar samt olika toner om man så önskar. Grunden är sobert grå om du inte väljer någon av de superläckra grafit-eller svartfärgade stenarna. Om du samtidigt renoverar ingången eller verandan kan du matcha färger med murstenen.

Varför mursten?

Det är solklart att denna vackra mursten lyfter hela din trädgård, oavsett på vilket sätt du använder dem. De är lättskötta och blir bara vackrare med åren.

När du bygger med mursten är det några saker du behöver tänka på. Stödmurar ska oftast monteras med låspluggar och om de är högre också med ett geonät. Du behöver också ha tillbehör som verktyg och fyllnadsmassa för att bygga exempelvis en trädgårdsmur. Några av murstenarna kan limmas, det beror helt på vad du tänker göra med dem. Stenbolaget har specialister som du kan få goda råd av, de har även satt ihop en guide i sju steg som kunderna kan läsa.

Starta från ditt behov

När du planerar din trädgård finns det både praktiska detaljer samt din egen smak att ta hänsyn till. Vad är det för mur du vill ha? Och hur ska stenarna se ut? Du behöver fundera på höjden, bredden och om du behöver schakta ur mycket mark. Färgerna i trädgården är också intressanta, eftersom du naturligtvis vill välja en mur som matchar. Om du tidigare har mycket sten i trädgården behöver du ta hänsyn till om den är kraftig och rå eller lite nättare. Det bli snyggast om din nya mur harmonierar med de gamla stenarna som redan finns i din trädgård. Du kanske också har stenkrukor du vill matcha till.

About the author

writers-blogily