Världens 3 högst värderade fastigheter

New York, London, Los Angeles, det är väl några av de städer man kan tänka sig att världens högst värderade fastigheter ligger i? Ja, så är det så klart, men det finns också några överraskningar på listan. Här hittar du bara de lyxigaste husen, de som de så kallade ’enprocentarna’ har råd att köpa.

På tal om fastigheter. För dig som driver ett företag behöver kontoret ligga i en fastighet på ett attraktivt läge, men gärna också där prislappen är balanserad. Som tur är går det att spara in pengar på andra sätt, inte minst genom att köpa prisvärda möbler och kontorsmaterial. Inte för att produkterna du hittar hos Officedepot är några lågprisprodukter, men de är väl så prisvärda. Hos Officedepot hittar du allt som behövs för att driva ett kontor, från papper och kontorsstolar till kaffe och fruktkorgar. Du hittar hela deras sortiment på www.officedepot.se med snabba leveranser direkt till din arbetsplats.

3. Pierre Cardins Bubbelpalats – Cannes, Frankrike

Bubbelpalatset som ägs av modedesignern Pierre Cardin är förutom att vara den tredje dyraste fastigheten också en av världens mest excentriska. Till designen påminner kåken i någon mån av ett gäng upp och nedvända blomkrukor. Det tog hur som helst 14 år att bygga och designades av arkitekten Antii Lovag. När huset lades ut till försäljning 2017 låg utgångspriset på 389 miljoner dollar. Den som betalade priset fick ett hus med 10 sovrum, flera swimmingpooler och en amfiteater med plats för 500 personer. Allt fördelas över dryga 1200 kvadratmeter så den som köper det behöver knappast oroa sig över att få plats.

2. Middle Gap Road 24 – Hong Kong, Kina

Hong Kong har vid det här laget varit en orolig plats att befinna sig på i flera månader. Det har av allt att döma inte sänkt priset på det här huset som ligger i ett av stadens mest exklusiva kvarter. Prislappen ligger på 447 miljoner dollar. För det får du ett mansion med 4 sovrum och något av ett renoveringsobjekt. Det är nämligen ett ganska slitet hus. Priset är därför till största delen följden av att marken hör till världens dyraste.

1. ”The One” – Bel Air, Kalifornien, USA

The One är ett gigantiskt mansion i Bel Air i utkanten av Los Angeles. Det har när detta skrivs knappt färdigställts men förväntas läggas ut för försäljning för runt 500 miljoner dollar någon gång under 2020. Det kommer att göra huset till USAs och därmed världens dyraste fastighet. Det kommer inte bara vara världens dyraste fastighet, utan också det största privata boendet. För den skyhöga prislappen får du drygt 9290 kvadratmeter att sprida ut dina prylar på. Huset rymmer också en biosalong, ett garage med plats för fler än 30 bilar, en bowlinghall och fem swimmingpooler.

About the author

writers-blogily