4 tips för att förnya hemmet – enkelt och billigt

Det är roligt att förnya hemmet – renovera, köpa nya möbler eller göra om ett rum. Dessvärre är det inte billigt. Här kommer fyra tips på hur du kan förnya ditt hem på ett både billigt och enkelt sätt.

Våra hem

Våra hem är mycket viktiga för oss. Vi svenskar verkar också tycka om att inreda och förändra våra hem ganska mycket. Då vintrarna är långa och mörka spenderar vi ju en stor del av vår lediga tid i vår bostad, och då är det inte konstigt att vi kan vilja ge hemmet en makeover ibland. Alla hem behöver renoveras någon gång emellanåt, men att renovera är dyrt. Det är mycket som du ändå kan göra för att förändra ditt hem och ge det nytt liv utan att det kostar skjortan.

1# Väggarna

Att måla eller tapetsera om ett rum kan göra stor skillnad. Oftast blir det finast att tapetsera, då tapeter ger en annan slags värme och djup i färgen än väggfärg. Ett tips för att förändra ett rum utan att det kostar för mycket i tid eller pengar, är att tapetsera en fondvägg. Idag finns det riktigt spännande tapeter speciellt för fondväggar. Du hittar dina tapeter för alla slags rum hos Familjetapeter som har alla ledande märken, naturligtvis med tapetprover och fraktfritt.

2# Ge soffan en ny färg

Soffan i vardagsrummet påverkar ofta hur vardagsrummet upplevs. Är du less på din enfärgade soffa och vill ha mer färg, eller var det lite dumt att köpa en orangeblommig soffa som alltid drar blickarna till sig? Köp ett nytt sofföverdrag. Är du händig syr du ett nytt sofföverdrag. Om du har träram kan du faktiskt nita fast det nya tyget. Läs på hur du ska vecka på rätt sätt, så kan du på en dag ha en alldeles ”ny” soffa för bara ett par hundralappar.

3# Nya gardiner, kuddar och pläd

Det absolut enklaste och billigaste sättet att ge ett rum nytt liv är genom att köpa nya gardiner, kuddar/kuddöverdrag och eventuellt en pläd. Är du trött på ditt stilrena och ljusa hem, så kan du köpa några färgklickar och förändra rummet. Köp till en stor bukett rosor i en härlig färg att ställa på ett bord, så kommer hela rummet att kännas annorlunda.

4# Måla köksluckor

Är du less på köket? Att renovera ett helt kök är tämligen dyrt, men att måla köksluckor är billigt. Ny färg på köksluckorna och roliga knoppar eller snygga handtag gör stor skillnad i köket.

Gratis bonustips

Möblera om! Det är alldeles gratis och tar inte lång tid. Allt finns redan hemma och du kommer att uppleva en skillnad under en lång tid framöver.

About the author

writers-blogily